Archive for the ‘Nieuws’ Category

Berlijn 2012

Maandag 25 Juni vertrokken we om 9.00 uur vanuit Amersfoort naar Berlijn. Mijn reis begon al een aantal uurtjes eerder. Om 6.00 uur om precies te zijn, eerst met de auto naar Sittard. En vanaf daar met de trein verder naar Amersfoort.

’s Middags tegen 16.00 uur waren we Berlijn. Het hotel is bij ons bekend. We worden bijzonder goed verzorgd en ook het personeel is heel vriendelijk. De voorbereidingen op de Deutsche Meisterschaften kon beginnen. Lekker vroeg trainen en het zwembad in Berlijn is fantastisch. Het klinkt raar, maar er is sprake van snel water. We trainden hard en het duurde ons te lang voordat het donderdag was. We wilden gaan knallen.

Geen verrassingen in zwemploeg Londen 2012

Het Open NK in Amsterdam was voor alle zwemmers de laatste kans om te voldoen aan de kwalificatielimieten voor de Paralympische Spelen. Na afloop van het toernooi werd de zwemploeg voor Londen 2012 gepresenteerd in het Sloterparkbad. Het laatste weekeinde bracht geen verrassingen.

Bondscoach Mark Faber gaat met de dertien zwemmers naar Londen die al eerder de limieten van NOC*NSF gezwommen hadden. Wel werden er vier Nederlandse records gebroken. Zo zwom Maurice Deelen (S8, foto) nieuwe toptijden op de 100 meter school en 200 meter wisselslag.

13 zwemmers naar Paralympische Spelen Londen 2012

De Nederlandse zwemploeg bestaat in Londen komende zomer uit dertien zwemmers. Oranje heeft bij de heren vijf ‘slots’ toegewezen gekregen. Voor de dames liggen er acht startbewijzen te wachten. Op dit moment is dat ook precies het aantal zwemmers dat voldaan heeft aan de kwalificatie-eisen.

De verwachting is dat Nederland in het Olympisch bad in Londen goed gaat scoren.
Een belangrijke medaillekandidaat in de Nederlandse ploeg is Lisette Teunissen. Zij heeft sinds een aantal jaar het wereldrecord op de 50 meter rugslag (S4) in handen.
Laatste kans
De precieze samenstelling van de zwemploeg voor Londen 2012 wordt later bekendgemaakt. Het NK van komend weekeinde in Amsterdam is voor alle zwemmers de laatste mogelijkheid om te voldoen aan de door NOC*NSF gestelde limieten.