Berlijn 2012

Maandag 25 Juni vertrokken we om 9.00 uur vanuit Amersfoort naar Berlijn. Mijn reis begon al een aantal uurtjes eerder. Om 6.00 uur om precies te zijn, eerst met de auto naar Sittard. En vanaf daar met de trein verder naar Amersfoort.

’s Middags tegen 16.00 uur waren we Berlijn. Het hotel is bij ons bekend. We worden bijzonder goed verzorgd en ook het personeel is heel vriendelijk. De voorbereidingen op de Deutsche Meisterschaften kon beginnen. Lekker vroeg trainen en het zwembad in Berlijn is fantastisch. Het klinkt raar, maar er is sprake van snel water. We trainden hard en het duurde ons te lang voordat het donderdag was. We wilden gaan knallen.

Donderdag 28 Juni begonnen de Internationale Deutsche Meisterschaften. Voor mij de derde keer dat ik mag uitkomen tijdens deze internationale wedstrijd.

Het is altijd een hele leuke wedstrijd, en heel erg druk! De meeste zwemmers komen heel vaak in actie. Het is internationaal een druk bezette wedstrijd met concurrenten van over de hele wereld. Dit was ook een goed testmoment omdat dit een van de laatste wedstrijden is voor Londen. Je voelt de spanning in het zwembad. De dagen naar Londen worden afgeteld, de spanning neemt toe.

Zelf kwam ik 5 keer in actie, ik zwom de 800, 400, 200, 100 & 50 meter vrije slag. De 800 waren zwaar maar met een voldaan gevoel eindigde ik. De andere wedstrijden verliepen wisselend. De 400 meter was bijna een PR, net niet. De 200 meter een nieuwe PR en die leverde mij ook een finale wedstrijd op. In de B finale eindigde ik als winnaar. Dat was een super moment en geeft mij een goed gevoel richting de komende weken. Minder goed is het met mijn lichaam. Het wordt tijd dat ik kan gaan rusten. Even genieten als topsporter. Sporten, rusten, TV kijken, lezen dat wordt de invulling van de komende twee maanden. Op naar 31 augustus, mijn eerste afstand!

Het was een leerzaam toernooi. Zelf ben ik zeer tevreden, omdat ik een PR heb gezwommen en bij de andere afstanden dicht bij mijn persoonlijk record zat. Mijn techniekdoelen, waar ik de afgelopen tijd veel mee bezig ben geweest, heb ik goed kunnen toepassen.

Ook heb ik 2 keer de gouden medaille in de klasse S8 in ontvangst mogen nemen. Op de afstanden 400 vrij en 200 vrij. Dit geeft een goed en zelfverzekerd gevoel voor Londen!

Deze wedstrijd was een ‘’trainingswedstrijd’’. Je kunt heel hard trainen, maar je moet natuurlijk ook de wedstrijdprikkels krijgen. Een trainingswedstrijd betekent dan ook dat we niet uitgerust zijn. We hebben onze normale drukke trainingsprogramma gevolgd.

Mentaal is het belangrijk dat je met de juiste instelling de wedstrijd ingaat. Niet denken aan het feit dat je niet “ getapert “ bent. Taperen heeft iets te maken met je trainingsopbouw. Je traint hard, harder, hardst. Daarna bouw je een rustblokje in. Dat rustblokje is de taper. Op 7 augustus vertrek ik naar Malaga. Deze trainingsstage is de laatste voorbereiding voor de Paralympische spelen en staat dus in het teken van taperen.

Kortom, het was een hele goede trainingswedstrijd, als voorbereiding voor Londen!

Laat een bericht achter

You must be logged in to post a comment.